Home/Privacyverklaring

Privacyverklaring

Lab Care is, als eigenaar van darmklachten.nl, verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
Lab Care
Kanaalstraat 13
8933 AL Leeuwarden
058 737 0005
info@darmklachten.nl

KvK nummer: 51390612
Marije Heida is de Functionaris Gegevensbescherming van Lab Care. Zij is te bereiken via m.heida@mglab.nl.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Lab Care verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

  • Voor- en achternaam
  • Geslacht
  • Geboortedatum
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Bankrekeningnummer

Lab Care verwerkt de volgende bijzondere persoonsgegevens van jou:

  • Medische gegevens die betrekking hebben op je gezondheid
  • Gegevens van personen jonger dan 16 jaar Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als je er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via info@darmklachten.nl, dan verwijderen wij deze informatie.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken

Lab Care verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

  • Het verwerken en versturen van je bestelling
  • Het afhandelen van jouw betaling
  • Aanmaken van een account
  • het uitvoeren van het juiste ontlastingsonderzoek
  • Uploaden van de juiste uitslag in het juiste account
  • Je te kunnen bellen of e-mailen indien er iets onduidelijk is

Het verwerken van jouw persoonsgegevens is noodzakelijk voor het uitvoeren van de overeenkomst.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

Lab Care bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.

Delen van persoonsgegevens met derden

Lab Care deelt jouw persoonsgegevens met verschillende derden als dit noodzakelijk is voor het uitvoeren van de overeenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Met bedrijven die je gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Lab Care blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Je persoonsgegevens worden met de volgende bedrijven gedeeld:

NaamDoel van overdrachtWelke gegevensCategorie
MGlab&Advies B.V.Verwerken van je bestelling
Identificatie voor het uitvoeren van het juiste ontlastingsonderzoek
Voor- en achternaam
Geslacht Geboortedatum Adresgegevens
Telefoonnummer
E-mailadres
Bewerker
PostNLVerzenden pakkettenVoor- en achternaam
Adresgegevens
Bewerker
SisowBetalingen via iDEALVoor- en achternaam
Bankrekeningnummer
Bewerker
ReeleezeeBetalingen via facturatieVoor- en achternaam
Geslacht
Adresgegevens
Bankrekeningnummer
Bewerker
SEOlabOnderhoud websiteVoor- en achternaam
Geslacht
Geboortedatum
Adresgegevens
Telefoonnummer
E-mailadres
Bewerker

Alleen met jouw nadrukkelijke toestemming, verstrekt Lab Care jouw persoonsgegevens aan andere derden.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over je gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die jij aan ze hebt verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van jouw gebruik van hun services.
Cookies zijn kleine tekstbestanden die door websites kunnen worden gebruikt om gebruikerservaringen efficiënter te maken.
Volgens de wet mogen wij cookies op jouw apparaat opslaan als ze strikt noodzakelijk zijn voor het gebruik van de site. Voor alle andere soorten cookies hebben we jouw toestemming nodig.
Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina’s worden weergegeven.
Jouw toestemming geldt voor de volgende gebieden: www.darmklachten.nl. Als u geen prijs stelt op het gebruik van cookies, kunt u de instellingen van de cookies aanpassen op onze cookiebeleid pagina.

Analytics

We gebruiken Google Analytics om het bezoekersgedrag en verkeer op onze website te analyseren. We kunnen zien hoeveel totale bezoekers we per periode hebben en hoeveel daarvan terugkerend zijn, of hoeveel procent van de bezoekers via mobiele apparaten of via desktop op onze website is beland. Ook kunnen we bekijken welke AdWords-advertentie relevanter is dan de ander. Bijvoorbeeld: bij welke advertentie bezoekt men gemiddeld meer pagina’s. Dit zijn dus echt statistieken en we kijken naar groepen gebruikers; niet naar een individuele bezoeker. Het doel hiervan is de ervaringen op onze website te verbeteren. IP-adressen hebben we geanonimiseerd. Hierdoor kunnen onze medewerkers dus nooit herleiden welke gegevens van welk individu zijn. We kunnen enkel uw persoonlijke gegevens krijgen als u contact met ons opneemt.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Lab Care en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.
Als je een account bij ons hebt aangemaakt, dan kan je je adresgegevens zelf aanpassen. Daarnaast kan je een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens, sturen naar:

Lab Care
Kanaalstraat 13
8933 AL Leeuwarden

We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek . We kunnen contact met je opnemen om te controleren of het verzoek daadwerkelijk door jouzelf gedaan is. Dit om je privacy te beschermen.
Lab Care wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Lab Care neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.
De website darmklachten.nl maakt gebruik van een SSL Certificaat om te zorgen dat je persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.
Je persoonsgegevens worden op een beveiligde server opgeslagen en bewaard. Formulieren met persoonsgegevens worden in een afgesloten ruimte bewaard, en nooit onbeheerd achtergelaten. Iedere medewerker van Lab Care en derden tekent voor geheimhouding van privacy gevoelige informatie.

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact met ons op via info@darmklachten.nl of 058-737 0005.