skip to Main Content

Aarsmade (plakbandtest)

 35,00

In Nederland komt de besmetting met aarsmade (kleine witte wormpjes) vooral bij kinderen voor. De wormen leggen eitjes rond de anus en veroorzaaken jeuk. Met behulp van de plakbandtest kan microscopisch naar de eitjes worden gezocht.

 35,00

Categorie:
2-3 werkdagen levertijd
Product op voorraad!
  • Meer dan 55.000 test aanvragen
  • +50% wordt een oorzaak gevonden
  • Telefonische consulten
  • Informatieve artikelen

Beschrijving

De aarsmade (Enterobius vermicularis) is een klein wit wormpje.  Het speelt in ons dagelijkse leven een rol omdat 10 tot 14% van de kinderen in Nederland wel eens een besmetting doormaakt. De wormpjes kruipen in de avond – wanneer je in bed ligt – naar de anus om daar eitjes te leggen. Dat veroorzaakt een kriebelig gevoel waardoor je je krabt en de eitjes onder de nagels komen en in het bed of ondergoed.
Infectie kan worden opgemerkt doordat de wormpjes of eitjes in de ontlasting te zien zijn, maar dat is lang niet altijd het geval. De plakbandtest is een meer betrouwbare methode om de aarsmade aan te tonen.

Inhoud pakket

Bij deze test wordt een plakbandje tegen de anus gedrukt en op een objectglaasje geplakt. De aanwezigheid van aarsmade-eieren wordt microscopisch onderzocht.

Indicaties/klachten

De voornaamste klacht is jeuk rond de anus.

Ontdek de oorzaak van uw darmklachten en start met de oplossing

Back To Top
Test aanvragen
Consult plannen