Home/producten/Boek: Darmklachten

Boek: Darmklachten

Onderzoek, Oorzaken en Oplossingen

Drs. Saskia van As

 19,95

2-3 werkdagen levertijd
Op voorraad
  • Meer dan 52.000 aanvragen
  • Betrouwbare uitslag door een arts
  • Persoonlijke begeleiding

Beschrijving

DARMKLACHTEN

Onderzoek, Oorzaken en Oplossingen

Drs. Saskia van As

Eén op de vijf Nederlandse bewoners heeft last van de darm. Vaak bestaan de klachten al jaren. In veel gevallen is de diagnose Prikkelbare Darmsyndroom (PDS) gesteld op basis van de symptomen, maar heeft er geen uitvoerig diagnostisch onderzoek plaatsgevonden. Door laboratoriumonderzoek van de ontlasting kan men bij de helft van hen een behandelbare aandoening aantonen. Een groot deel is met name besmet met darmparasieten.

Dat bij darmklachten niet altijd parasitair onderzoek heeft plaatsgevonden, hangt samen met het concept dat men darmparasieten vooral in het buitenland opdoet, maar vaak vindt besmetting thuis of op het werk plaats, of op school of de peuterspeelzaal.
Andere oorzaken van darmklachten zijn overgroei met schadelijke bacteriën of gisten, zoals candida soorten, ontstekingsreacties van de darmwand, een glutenintolerantie of een verlaagde weerstand. Onderzoek van de ontlasting speelt een sleutelrol in het opsporen van deze aandoeningen.

‘Darmklachten’ bespreekt de relatie tussen voeding en darmproblemen. Veel mensen merken dat zij brood en zetmeelrijke producten niet goed verdragen. De menselijke spijsvertering ontwikkelde zich op basis van een paleontisch ‘oerdieet’ dat in grote mate bestond uit groenten, zoals bladgroenten en knollen. Dit voedsel zorgt voor een gezonde darmflora, goede immuniteit van de slijmvliezen, vitaliteit en voorkomt overgewicht. Darmklachten richt zich op oplossingen en praktische adviezen. Plezierig is dat het boek recepten, een menuplanning en een overzicht van natuurlijke producten bevat.

De auteur

Saskia van As - auteur
Saskia van As is opgeleid als huisarts en heeft zich gedurende ruim 20 jaar toegelegd op de diagnostiek van darmklachten en ontwikkelde een onderzoeksprotocol. Zij houdt praktijk aan huis.

ISBN: 9789077671030