Home/producten/Boek: Het Koolhydraat Dieet

Boek: Het Koolhydraat Dieet

Dit boek bespreekt een voedingspatroon dat rijk is aan koolhydraten.

Drs. Saskia van As

 14,95

2-3 werkdagen levertijd
Op voorraad
  • Meer dan 52.000 aanvragen
  • Betrouwbare uitslag door een arts
  • Persoonlijke begeleiding

Beschrijving

Het Koolhydraat Dieet

Drs. Saskia van As

Gezonde koolhydraten

Dit boek bespreekt een voedingspatroon dat rijk is aan koolhydraten. De natuur biedt een groot aantal gezonde, zelfs essentiële koolhydraten.

Bij een dieet dat geen brood en granen bevat, spreekt men van een ‘koolhydraatarm’ dieet. Maar koolhydraten vormen een groep. Naast zetmeel en suiker is er een variatie van koolhydraten die genezende eigenschappen hebben. Het is gunstig om zetmeelrijke producten te vervangen door voedsel dat rijk is aan gezonde koolhydraten, zoals groenten, zeewier, bouillon, bessen en eetbare paddenstoelen.

De term koolhydraat

Er zijn veel verschillende soorten koolhydraten.

– Granen, suiker en zoetstoffen, zoals honing, hebben een hoog glucosegehalte. Consumptie doet de kans op het ontstaan van overgewicht, allergieën of darmklachten toenemen.

– Plantvezels bevatten koolhydraten. De niet gemakkelijk verteerbare stengels van koolsoorten en bladgroenten zijn rijk aan cellulose. Dit type koolhydraat bestaat ook uit lange-ketens glucose. Interessant is dat de mens geen enzymen vormt om deze structuren te verwerken, terwijl onze darmbacteriën vezels afbreken en gezonde vetzuren produceren.

– Er zijn essentiële suikers. Mannose is een suiker dat aanwezig is in planten en bessen. Cranberry’s hebben een hoog gehalte. Gebruik remt schadelijke bacteriën af en wordt als medicijn ingezet bij blaasklachten. Glucosamine is een koolhydraat en een belangrijk bestanddeel van kraakbeen. Soep getrokken van botten bevat deze suikers. Paddenstoelen zijn rijk aan fucose. Een dieet dat rijk is aan essentiële suikers is ontstekingsremmend en zorgt voor een meer gevarieerde darmflora en bevat veel minder glucose.

De auteur

Drs. Saskia van AsSaskia van As is opgeleid als huisarts en heeft zich de afgelopen twintig jaar toegelegd op de diagnostiek van darmaandoeningen en ontwikkelde een onderzoeksprotocol.
Zij is auteur van de boeken Darmklachten, het boek dat besmetting met darmparasieten bespreekt. Het boek Superfood Brood bevat recepten voor het maken van brood zonder granen en noten. In  haar derde boek ‘Het microbioom dieet ‘ wordt in detail besproken hoe voeding kan bijdragen tot de groei van gunstige bacteriën.

ISBN:978-90-821707-7-1