skip to Main Content

Darmflora, overgewicht en darmklachten (Enterotypen)

 65,00

Door middel van deze test worden darmbacteriën in beeld gebracht die in de darm een buitengewoon belangrijke rol spelen. Zij verteren plantaardig voedsel, produceren calorieën, vitaminen en slijmmoleculen, stimuleren het immuunsysteem en communiceren met de hersenen.

 65,00

Categorie:
2-3 werkdagen levertijd
Product op voorraad!
  • Meer dan 52.000 aanvragen
  • Persoonlijke begeleiding
  • Betrouwbare uitslag door een arts
  • +50% wordt een oorzaak gevonden

Beschrijving

Darmflora test

Met een darmflora test komt u erachter welke bacteriën overheersen in uw darmen. Dit geeft nuttige informatie bij bijvoorbeeld overgewicht, prikkelbare darm syndroom of andere darmklachten. Darmklachten.nl vertelt u meer.

Waaruit bestaat uw darmflora?

De darm bevat bacteriën die samen wel anderhalve kilo wegen. Tachtig procent van de darmflora wordt gevormd door drie bacteriegroepen, of enterotypen:

  • Bacteroïdes
  • Prevotella
  • Ruminococcus

Bij iedereen is slechts één van deze bacteriefamilies dominant. De overheersende groep wordt omgeven door een groep specifieke bacteriën waarmee nauw wordt samengewerkt.

Waarom een darmflora test doen?

Met een darmflora test van Darmklachten.nl kunt u erachter komen welk enterotype in uw darmen aanwezig is. Dit type blijft uw hele leven hetzelfde. Het aantal bacteriën kan veranderen aan de hand van uw voeding. Bovendien reageert het ene enterotype anders op bepaald voedsel dan het andere type. Met een darmflora test van Darmklachten.nl kan een diëtist of therapeut dieetadvies geven dat past bij uw enterotype.

Darmflora en overgewicht

Overgewicht hangt samen met hoge aantallen bacteroïdes, ook wel enterotype 1. Deze bacteriën veroorzaken onder andere winderigheid en verstopping. Enterotype 1-bacteriën produceren namelijk meer methaangassen. Het is daarom aan te raden om hier in uw dieet rekening mee te houden.

Darmflora en darmaandoeningen

Heeft u een spastische darm, last van het prikkelbare darm syndroom of heeft u andere darmaandoeningen? Dan zou het kunnen dat uw darmflora voor het grootste deel bestaat uit enterotype 2. Darmaandoeningen komen namelijk vaker voor bij mensen met hoge aantallen Prevotella. Dit kan ervoor zorgen dat de slijmlaag van de darmwand aangetast wordt. Hierdoor ontstaan irritaties. Door veel graanproducten te eten, neemt het aantal Prevotella bacteriën toe. Een darmflora test van Darmklachten.nl kan uitwijzen of enterotype 2 de oorzaak kan zijn van uw darmaandoening.

Een gezonde darmflora

Bij gezonde mensen komt enterotype 3 het meeste voor. De Ruminococcus is gericht op het verteren van plantmaterialen. Wanneer u niet genoeg groenten eet, kunnen de bacteriën de slijmwand afbreken en als voeding gebruiken. Hierdoor neemt de weerstand van de slijmlaag af en kunnen er klachten ontstaan.

Darmflora test van Darmklachten.nl

Wilt u meer informatie over de Darmflora test van Darmklachten.nl? Bel dan naar naar 0587370005 of mail naar info@darmklachten.nl. Wij zijn ook bereikbaar via het online contactformulier op deze website.

Ontdek de oorzaak van uw darmklachten en start met de oplossing

Back To Top