Home/producten/Boek: Het kookboek “Superfood Brood”

Boek: Het kookboek “Superfood Brood”

crackers, muffins, pannenkoeken, wafels en pizza

Drs. Saskia van As

Superfood Brood bevat geen graan en daardoor dus ook geen tarwe en gluten.

 19,95

2-3 werkdagen levertijd
Op voorraad
  • Meer dan 52.000 aanvragen
  • Betrouwbare uitslag door een arts
  • Persoonlijke begeleiding

Beschrijving

Superfood Brood

crackers, muffins, pannenkoeken, wafels en pizza

Drs. Saskia van As

Superfood Brood bevat geen graan en daardoor dus ook geen tarwe en gluten.

Over de auteur

Saskia van As is arts en behandelt mensen met darmklachten en chronische aandoeningen. Vaak adviseert zij brood en alle granen weg te laten. Voor veel mensen is dat de oplossing voor hun problemen. Steeds meer mensen vermijden brood, en niet alleen omdat zij een allergie hebben voor gluten of tarwe, maar omdat zij zich daardoor zo veel fitter voelen.

Waarom Superfood Brood?

Drs. van As beseft dat dit advies ingrijpend is. Een leven zonder brood is niet altijd eenvoudig. Wat moet ik eten als ontbijt? Wat neem ik mee voor de lunch? Wat eten mijn kinderen op school? Als antwoord op die vragen ontwikkelde Saskia van As broodrecepten die een uitstekend alternatief voor iedere dag bieden. Deze recepten zijn nu gebundeld en uitgebracht in het boek Superfood Brood.

Over het boek

Het boek Superfood Brood bevat klant-en-klare, creatieve recepten die verrassend eenvoudig te maken zijn. Groenten, hoogwaardige voedingsstoffen en superfoodproducten worden op een eenvoudige manier omgetoverd in een supergezond broodje, een verantwoorde pannenkoek of een wafel.
Het is daarbij een goede manier om te zorgen dat kinderen meer groenten eten. De recepten passen in het paleodieet en worden geadviseerd bij een glutenintolerantie, overgewicht en het Prikkelbare Darmsyndroom (PDS).

Saskia van As (arts) is tevens auteur van het boek Darmklachten dat recent in de 9e druk is verschenen.

Bezoek voor meer informatie ook superfoodbrood.nl

Wat is Superfood?

Superfood is niet één product, maar een verzamelnaam voor voedingsmiddelen die goede eigenschappen hebben. Bietjes, zeewier, bessen, koolsoorten en wilde paddenstoelen zijn gebouwd uit cellen en plantvezels. Het is voedsel dat de groei van de darmflora stimuleert, ontstekingsremmende stoffen, essentiële suikers en antioxidanten bevat. Deze voeding wordt ook wel ‘functional foods’ genoemd, omdat zij een belangrijke rol spelen in de opbouw en herstel van het lichaam en het immuunsysteem.

Dit in tegenstelling tot zetmeel. Alle granen en tarwe in brood, ook volkoren brood, hebben een hoog gehalte aan zetmeel dat geheel bestaat uit glucosemoleculen en geen voedingswaarde heeft. Zetmeel speelt een belangrijke rol in overgewicht, een toename van buikvet, hoge insulinespiegels en ontstekingsreacties. Geadviseerd wordt om eens een tijd alle granen weg te laten, om te zien of je je fitter voelt of fysieke klachten afnemen. Je kunt gewoon knollen, zeewier, paddenstoelen en salades eten, want wij hebben brood niet echt nodig.

Het is fijn om af en toe een broodje te eten. Superfood Brood is niet bedoeld voor elke dag, maar stelt je in staat een koekje te maken, een wafel of pannenkoek met fruit en een muffin om mee naar school te nemen.

Het boek bevat:
• Vele broodrecepten
• Recepten voor pannenkoeken, wafels, koekjes, crackers, pizza en taarten
• Een overzicht van alle ingrediënten
• Een handige boodschappenlijst
• Mooie en instructieve afbeeldingen
• Duidelijke stap-voor-stap instructies
• 4 basis deegrecepten zonder graan, noten en zaden
• Recepten met meel van peulvruchten, noten en zaden
• Gerechten zonder ei
• De meeste recepten bevatten geen melkproducten