skip to Main Content

Immuunsysteem

 84,00

Het aantonen van de markers secretoir IgA, calprotectine en beta-defensine-2 geeft een goede indruk van de weerstand van de darm en de aan- of afwezigheid van ontstekingen en infecties.

 84,00

Categorie:
2-3 werkdagen levertijd
Product op voorraad!
  • Meer dan 52.000 aanvragen
  • Persoonlijke begeleiding
  • Betrouwbare uitslag door een arts
  • +50% wordt een oorzaak gevonden

Beschrijving

Secretoir IgA (sIgA)
Immunoglobulinen spelen een belangrijke rol in de verdediging van het lichaam. Zij beschermen het lichaam tegen tal van organismen. Immunoglobuline A (IgA) circuleert in het bloed en beschermt tegen een invasie van bacteriën, virussen en parasieten. Secretoir IgA (sIgA) verdedigt de slijmvliezen en stimuleert de groei en hechting van gunstige bacteriën. Het juiste gehalte van sIgA duidt op een goede weerstand. Bij contact met bacteriële stoffen wordt het immuunsysteem aangezet tot vorming van extra sIgA. Een verhoging duidt vaak op een infectie. Bij lage sIgA-spiegels is er een afname van de weerstand en heb je vaker ontstekingen van het slijmvlies, de neus en keel, darm of de blaas. Kinderen zijn vaker verkouden. In Nederland heeft 1 op de 20 tot 50 mensen met darmklachten lage sIgA-waarden. Een tekort aan sIgA kan tal van oorzaken hebben, waaronder een aangeboren tekort, een glutenintolerantie of stress (vooral bij ouderen).

Calprotectine
Calprotectine is een gevoelige ontstekingsmarker voor de darmwand en de maag. Calprotectine heeft een bacterieremmende werking en wordt uitgescheiden door witte bloedlichaampjes. Een toename is in de ontlasting aan te tonen. Zeer hoge waarden komen voor bij chronische darmontstekingsziekten zoals colitis ulcerosa. De test kan worden gebruikt om een persoon met colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn over een langere periode te volgen.

Het gebruik van pijnstillers zoals diclofenac – een middel dat veel wordt voorgeschreven bij gewrichtsklachten – kan maagklachten en darmbeschadigingen veroorzaken. Het gehalte van de ontstekingsmarker calprotectine is vaak verhoogd bij chronisch gebruik van dit soort pijnstillers.

Beta-defensine-2
Beta-defensine-2 is een natuurlijke ontstekingsremmende stof die vrijkomt bij een infectie. Beta-defensine-2 wordt alleen door het slijmvlies van de dikke darm geproduceerd en toename duidt dus specifiek op een aandoening van de dikke darm. De test kan helpen bepalen of de ziekte van Crohn – die in de dikke en de dunne darm kan voorkomen – de dikke darm heeft aangetast. Daarnaast is beta-defensine-2 bijna altijd verhoogd bij besmetting met de parasiet Dientamoeba fragilis.

Inhoud pakket

Het pakket Immuunsysteem bevat de volgende analyses:
– Secretoir IgA
– Calprotectine
– Beta-defensine-2

Indicaties/klachten

Darmklachten kunnen worden gerelateerd aan het immuunsysteem wanneer de volgende indicaties aanwezig zijn:
– Verlaagde weerstand, snel verkouden
– Darmklachten
– Slijmvorming keel, keelpijn
– Hoesten, benauwdheid
– Jeukende oren of ogen
– Schimmelinfecties
– Jeukende huid, eczeem
– Irritatie blaas
– Irritatie vagina
– Gewrichtsklachten of spierpijn
– Slaapproblemen
– Veelvuldig gebruik van antibiotica

Ontdek de oorzaak van uw darmklachten en start met de oplossing

Back To Top