skip to Main Content

Worm en wormeieren

 75,00

De ontlasting kan worden ingestuurd voor onderzoek op wormeieren. Met behulp van microscopisch onderzoek wordt er gezocht naar wormeieren. Aan de hand van de verschillende vormen van de eitjes is te bepalen om welke soort worm het gaat.

 75,00

Categorie:
2-3 werkdagen levertijd
Product op voorraad!
  • Meer dan 52.000 aanvragen
  • Persoonlijke begeleiding
  • Betrouwbare uitslag door een arts
  • +50% wordt een oorzaak gevonden

Beschrijving

In de darm kunnen parasieten aanwezig zijn. Het woord parasiet is afgeleid van het Grieks: para = naast en sitos = voedsel. Het betekent letterlijk een persoon die aan de tafel schuift van een ander en mee eet. Het begrip wordt gebruikt voor mensen die van een ander profiteren en op hun eigen voordeel uit zijn. Parasieten kunnen eencellig zijn of meercellige wormen. Een besmetting met parasieten kan ongemerkt verlopen, maar kan ook klachten veroorzaken.

In Nederland komt de besmetting met aarsmade (Enterobius vermicularis) vooral bij kinderen voor. Andere wormen die worden aangetroffen zijn de zweepworm (Trichuris), spoelworm (Ascaris) en mijnworm (Ankylostoma). Deze zijn zeer zeldzaam. Een worminfectie loop je voornamelijk op in het buitenland. In Nederland is 10 tot 14% van de kinderen besmet met de aarsmade; een kleine witte worm. Jonge kinderen kunnen in zandbakken, parken, speeltuinen en tuinaarde in contact komen met ontlasting van honden en katten en besmet raken met een spoelworm, (Toxocara canis of Toxycara cati). Sommige mensen zien draadjes of witte bolletjes die op rijstkorrels lijken en willen graag weten of dat parasieten zijn. Onder de microscoop kan de ontlasting worden bestudeerd en de verschillende soorten wormeitjes aan hun vorm worden herkend.

Inhoud pakket

De ontlasting wordt onderzocht op wormeieren:
– Aarsmade (Enterobius vermicularis)
– Zweepworm (Trichuris trichiura)
– Spoelworm (Ascaris lumbricoides)
– Hondenspoelworm (Toxocara canis)
– Kattenspoelworm (Toxocara cati)
– Mijnworm (Ankylostoma duodenale)
– Lintworm (Taenia solium)

Indicaties/klachten

De meeste infecties worden veroorzaakt door de aarsmade. De voornaamste klacht bij deze worm is jeuk rond de anus.

Ontdek de oorzaak van uw darmklachten en start met de oplossing

Back To Top