skip to Main Content

Hoe lang duurt ontlastingsonderzoek?

Verschillende testen voor ontlastingsonderzoek

Hoe lang duurt een ontlastingsonderzoek? Die vraag krijgen we vaak bij Darmklachten.nl. Helaas kunnen we daar niet één simpel antwoord op geven. Want hoe lang een ontlastingsonderzoek duurt, is van een aantal factoren afhankelijk, zoals de soort test, de leveringstijd, de retourneringstijd en de onderzoekstijd. Dit lichten we graag verder voor u toe. Lees dus snel verder.

Verschillende testen

In de webshop van Darmklachten.nl vindt u verschillende testen voor een ontlastingsonderzoek. Het verschilt per test hoe lang het ontlastingsonderzoek duurt. Nadat u het gewenste analysepakket heeft besteld, wordt het pakket naar het door u opgegeven adres verzonden. De ontlastingsmonsters voor het basispakket kunt u uitsluitend op maandag, dinsdag of woensdag insturen. Het testmateriaal mag namelijk niet vlak voor het weekend binnenkomen. Monsters voor een parasitologisch onderzoek kunnen wel elke dag van de week ingestuurd worden.

Weet u nog niet welke test voor u geschikt is? Dan kunt u een telefonisch consult aanvragen.

De leveringstijd en retourneringstijd

Wij verzenden onze producten via Business Post of PostNL. De bestellingen die voor 13:00 uur op werkdagen worden gedaan, worden dezelfde werkdag nog verzonden. Bestellingen die op vrijdag na 12:00 uur en/of in het weekend binnenkomen, worden op maandag verzonden.

De onderzoekstijd

Zodra de monsters op het lab binnenkomen, kan het laboratorium het monster onderzoeken. Het laboratorium streeft ernaar binnen zeven à tien dagen de uitslagen van het ontlastingsonderzoek af te ronden en online te plaatsen. Dit is met uitzondering van het microbioomonderzoek, want voor dit onderzoek geldt dat het ongeveer vier weken duurt voordat het rapport klaar is. Wij adviseren alle cliënten bij afwijkende bevindingen een arts te raadplegen.

Waarom een ontlastingsonderzoek bij Darmklachten.nl?

Darmklachten.nl is een initiatief van MGlab, een laboratoirum dat gespecialiseerd is in ontlastingsonderzoek. Darmklachten.nl is opgezet om een laboratorium onderzoek voor iedereen toegankelijk te maken. Dus heeft u darmklachten? En wilt u de oorzaak van de darmklachten achterhalen? Of wilt u meer weten over de gezondheid van uw darmen? Dan kunt u bij ons terecht voor een ontlastingsonderzoek.

Meer weten? Neem contact op met Darmklachten.nl

Hoe lang een ontlastingsonderzoek precies duurt, kunnen wij dus niet zeggen. Maar aan de hand van deze factoren kunnen we u wel een indicatie geven. Wilt u hier meer informatie over? Of heeft u vragen? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. We vertellen u graag meer. Bel naar 058 2120025 of stuur ons een mail via info@darmklachten.nl.

Over darmklachten.nl

Darmklachten.nl is een initiatief van MGlab, een laboratorium die gespecialiseerd is in ontlastingsonderzoek. …lees verder

darmklachten.nl testen en onderzoek

Ontdek de oorzaak van uw darmklachten en start met de oplossing

Back To Top
Test aanvragen
Consult plannen