skip to Main Content

Zonuline – Lekkende darm

 42,00

De ‘leaky gut’ of lekkende darm is een belangrijk syndroom. Tussen de cellen van de darmwand bevinden zich smalle kanalen. Zonuline heeft een directe invloed op het samentrekken van de opening van de kanalen. Bij beschadigingen komt zonuline vrij in de darminhoud.

De module ZONULINE – LEKKENDE DARM bepaalt de concentratie in de ontlasting van:

  • Zonuline

 42,00

Categorie:
2-3 werkdagen levertijd
Product op voorraad!
  • Meer dan 55.000 test aanvragen
  • +50% wordt een oorzaak gevonden
  • Telefonische consulten
  • Informatieve artikelen

Beschrijving

Veel mensen geven aan dat zij een lekkende darm hebben. De term wordt vaak gebruikt in de natuurgeneeskundige praktijk, maar net als een Candida overgroei in de darm, is het geen ‘alternatieve aandoening’. Een beschadiging van de darmwand van zowel de dunne als de dikke darm, vormt een belangrijk ziektebeeld. De term moet niet gebruikt worden als een diagnose, het is een symptoom en het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen.

De darmcellen regelen samen met immuuncellen het openen en sluiten van de kanalen die zich bevinden in de darmwand. De structuren die zorgen voor het openen en sluiten van deze kanalen heten Tight Junctions. Bij een verminderde functie van de Tight Junctions worden er minder nuttige stoffen opgenomen, terwijl tegelijkertijd de passage van ongewenste moleculen toeneemt. Men noemt dat een lekkende darm. Zonuline speelt een belangrijke rol in het functioneren van de Tight Junctions. Bij schade of irritatie van de darmwand komt zonuline vrij in de darminhoud en het gehalte zonuline kan in de ontlasting worden gemeten. Een toename van zonuline in de ontlasting duidt op een toegenomen doorlaatbaarheid van de dunne darm en dus een lekkende darm.

 

Extra informatie

Symptomen

, , , ,

Aandoeningen

, , , , , , , , , ,

Ontdek de oorzaak van uw darmklachten en start met de oplossing

Back To Top
Test aanvragen
Consult plannen