skip to Main Content

Lekkende darm (Zonuline)

 58,00

De ‘leaky gut’ of lekkende darm is een belangrijk syndroom. Tussen de cellen van de darmwand bevinden zich smalle kanalen. Zonuline heeft een directe invloed op het samentrekken van de opening van de kanalen. Bij beschadigingen komt zonuline vrij in de darminhoud.

 58,00

Categorie:
2-3 werkdagen levertijd
Product op voorraad!
  • Meer dan 55.000 test aanvragen
  • +50% wordt een oorzaak gevonden
  • Telefonische consulten
  • Informatieve artikelen

Beschrijving

Veel mensen geven aan dat zij een lekkende darm hebben. De term wordt vaak gebruikt in de natuurgeneeskundige praktijk, maar net als een candida overgroei in de darm, is het geen ‘alternatieve aandoening’. Een beschadiging van de darmwand van zowel de dunne als de dikke darm, vormt een belangrijk ziektebeeld. De term moet niet gebruikt worden als een diagnose, het is een symptoom. Het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen door de test op zonuline aan te vragen.

De darmcellen regelen samen met immuuncellen het openen en sluiten van de kanalen die zich bevinden in de darmwand. De structuren die zorgen voor het openen en sluiten van deze kanalen, heten Tight Junctions. Bij een verminderde functie van de Tight Junctions, worden er minder nuttige stoffen opgenomen, terwijl tegelijkertijd de passage van ongewenste moleculen toeneemt. Men noemt dat een lekkende darm. Zonuline speelt een belangrijke rol in het functioneren van de Tight Junctions. Bij schade of irritatie van de darmwand komt zonuline vrij in de darminhoud. Het gehalte kan in de ontlasting worden gemeten. Een toename van zonuline in de ontlasting duidt op een toegenomen doorlaatbaarheid van de dunne darm en dus een lekkende darm.

Inhoud

Lekkende darm analyse:
– Zonuline

Indicaties/Klachten

Een lekkende darm kan veroorzaakt worden door:
– Glutenintolerantie
Voedselallergieën
– Lage weerstand door een laag sIgA-gehalte
Besmetting met de parasieten Giardia lamblia en Cryptosporidium spp.
– Bacteriële infecties, zoals Salmonella en Campylobacter
– De ziekte van Crohn en colitis ulcerosa
– Ontsteking van de alvleesklier: er zijn dan afwijkingen van pancreas elastase

Ontdek de oorzaak van uw darmklachten en start met de oplossing

Back To Top