skip to Main Content

Microbioom onderzoek

 173,00

De dikke darm bevat een groot aantal bacteriën (darmmicrobiota) en deze spelen een actieve rol in het lichaam. Zo zijn ze onder andere betrokken bij het immuunsysteem, hersenactiviteit en vitamineproductie. Met deze test wordt op een eenvoudige wijze de samenstelling van jouw darmmicrobiota bepaald. Deze bepaling wordt uitgevoerd door onze partner MyMicroZoo en de resultaten plus een uitgebreid rapport van het onderzoek kun je binnen 4 weken verwachten.

De module MICROBIOOM analyseert de samenstelling van de darmmicrobiota.

 173,00

Categorieën: ,
2-3 werkdagen levertijd
Product op voorraad!
  • Meer dan 55.000 test aanvragen
  • +50% wordt een oorzaak gevonden
  • Telefonische consulten
  • Informatieve artikelen

Beschrijving

Onze microbiota is een belangrijk orgaan

Onze gezondheid wordt beïnvloed door de bacteriën in onze darmen. De dikke darm kan zelfs als een volledig zelfstandig orgaan gezien worden dat onder andere betrokken is bij onze afweer, stemmingen en prestaties.

Voor de gezondheid van de dikke darm zijn we voor een belangrijk deel afhankelijk van het microbiële leven in onze darmen, bestaande uit schimmels, archaea en bacteriën waarvan bacteriën verreweg in de meerderheid zijn. De micro-organismen, als geheel de ‘microbiota’ genoemd, maken voor de mens als gastheer allerlei bruikbare stoffen aan zoals vitamines, hormonen en neurotransmitters.

De wetenschap krijgt een steeds beter inzicht in hoe en welke bacteriën onze gezondheid beïnvloeden. De samenstelling van de microbiota wordt o.a. bepaald door genetische factoren, maar wordt ook beïnvloed door leefstijl zoals voeding, slaap, beweging en stress.

Met de moderne technieken, kunnen we bepalen welke bacteriën en in welke mate deze bacteriën in de dikke darm aanwezig zijn.

De microbiota en voeding

Onze voeding bestaat uit eiwitten, vetten en koolhydraten, aangevuld met mineralen en vitamines. Het overgrote deel van eiwitten, vetten en suikers wordt afgebroken en opgenomen in de maag en de darmen. Vezels en andere langere koolhydraten, daarentegen, worden niet (volledig) afgebroken en komen terecht in de dikke darm en dienen als een belangrijke energiebron voor de darmbacteriën.

Vezels zijn er in vele vormen en komen we vooral tegen in groenten, fruit, peulvruchten, noten en zaden. De consumptie van voldoende vezels (tussen 30-60 gram per dag) is belangrijk voor het stimuleren van onze microbiota.

De test wordt uitgevoerd door MyMicroZoo. U kunt de resultaten na 4 weken verwachten in uw account.

Extra informatie

Symptomen

, , , , , , , , , , , , ,

Aandoeningen

, , , , , , ,

Ontdek de oorzaak van uw darmklachten en start met de oplossing

Back To Top
Test aanvragen
Consult plannen